Pakketen

Onze missie: Duurzaamheid creëren in pakketbezorging

Via Homerr bieden we een duurzame en sociale oplossing in de problematiek rondom het ontvangen en terugsturen van pakketten. Consumenten zullen meer controle en zekerheid krijgen in de bezorging van hun pakket, waar en wanneer het hen uitkomt. Altijd in de buurt, tot 79% CO2-uitstoot minder per pakketje én met een glimlach. Daarnaast gaat bijna alle communicatie bij ons digitaal, je hebt geen labels of formulieren nodig.

En inmiddels hebben we dat al voor meer dan 250.000 pakjes kunnen realiseren. Het werkt natuurlijk nog beter als u uw pakketjes op de voetjes of de fiets komt halen en brengen. 432 ton CO2 hebben we binnen ons netwerk daarmee al kunnen besparen; 21.600 bomen zouden er een jaar over om die CO2 op te nemen.

 Beukeboom is onderdeel van een netwerk dat bestaande uit particuliere en retail pakketpunten. Consumenten kunnen hun pakketje alle Homerr Punten verzenden of laten bezorgen. Vaak ook buiten reguliere openingstijden. Op deze manier verbinden wij  buurtgenoten voor de levering van hun pakket en zorgen we samen voor een vermindering van het een onnodig aantal aan huisbezorgingen en dus onnodige kilometers per bezorging. Mocht Homerr niet de juiste dienst zijn voor uw specifieke levering of verstuurd uw verkoper via een andere punt dan ondersteuken we ook Mondial Relay, UPS, PostNL en GLS.

Dit netwerk is ontstaan als oplossing voor een grootschalig probleem. In 2015 werden meer dan 200 miljoen pakketjes bij consumenten afgeleverd, maar liefst 30% van deze pakketjes werd niet in één keer de juiste geadresseerde afgeleverd. Gefrustreerde buren en een grote belasting van het milieu en wegennet waren het gevolg.

Daarmee stijgt ook de vraag naar een duurzaam alternatief. Bij Beukeboom en Homerr zijn we trots op de bijdrage die we nu al hebben kunnen bijdragen en blijven zoeken naar manieren om dit te verbeteren. Op naar een duurzame toekomst!

De e-commerce markt groeit nog steeds en daarom zijn wij trots dat we een goedkopere, duurzame en sociale oplossing kunnen bieden.

We maken samen met onze collega Homerrs een einde aan de ongevraagde pakketbezorging bij buurtgenoten. Consumenten hebben daarnaast meer controle over hun pakketje, ze kunnen buiten reguliere openingstijden alsnog hun bestelling ophalen op een moment dat hen uitkomt. Op naar groei in de toekomst.

Buurtgenoten worden via het Snuffelhoekje en het netwerk met elkaar in contact gebracht. Dit betekent dat we nog meer lokaal bijdragen aan sociale contacten in de wijk. Doordat er minder busjes rondrijden, wordt de CO2-uitstoot verminderd. Een schone, hartelijke én veilige buurt voor iedereen. We maken gebruik van verzamelpunten en bestaande routes van logistieke dienstverleners. Zo besparen we tot 79% CO2-uitstoot per pakketje.

Pakjes verzenden via Homerr: Maak hier uw zending klaar

Niets printen, niets plakken! Lekker milieubewust. Neem wel de smartphone met de QR-code mee. Bij pakketten droppen in de pakketbox (naast de deur) wel de QR code op het pakket plakken.

Tarieven van Homerr:

  • Klein pakket (max 40x27x10)     3.69
  • Middel pakket (max 50x325x15) 3.93
  • Groot pakket (max 80x35x35)    4.46

* laatste tarieven op website zelf ( wij hebben geen invloed op de prijsstelling)

Wil je uw online bestelling duurzaam retourneren? Vul dan het online retourformulier in. Geen printer nodig en met de track & trace code houd je de status van jouw pakket gemakkelijk in de gaten. Wel je telefoon met je berichtje meenemen naar het Snuffelhoekje.

Track and Trace? Kan uiteraard gewoon lekker thuis of op de tablet of mobiel!

Indien gewenst kunnen we onze milieuvriendelijke bakfiets inzetten voor bezorging aan de minder validen uit Denderleeuw.

Pakketten via PostNL versturen doe je via deze link. Volg uw pakketje hier

UPS: 

Pakketten via UPS versturen doe je via deze link. Volg uw pakketje hier

GLS:

Mondial Relay:

akketten via Mondial Relay versturen doe je via deze link. Volg uw pakketje hier

Opmerkingen

Team Snuffelhoekje.

14.05.2021 08:12

Jazeker. Wij helpen werken aan een duurzame samenleving en ook pakketjes kunnen duurzamer. Wij faciliteren dat via het Snuffelhoekje. Pakketjes halen en brengen kan dus via ons.

Sandra Van Belle

12.05.2021 09:21

Ik begrijp het systeem niet goed....is het dan af te halen en te verzenden via jullie winkel ?

Meest recente reacties

07.11 | 15:06

Wat een keuze aan 2e hands boeken. Dank voor het warme onthaal, ik kom zeker nog eens langs.

21.10 | 14:30

Whow super, Zo'n warme mensen, niets is hun teveel. Dit is echt een zaak waar ze met hart en ziel en heel veel liefde voor werken.

15.10 | 06:31

Prachtig initiatief
Zo meer moeten te vinden zijn

24.09 | 05:45

vanaf 1 oktober zullen de openingstijden op vrijdagavond en zaterdagavond aangepast worden. Meer informatie volgt.

Deel deze pagina