Diamond painting is een fantastische nieuwe hobby.

De mooie ontwerpen worden met ‘diamanten’ steentjes beplakt die het geheel tot een schitterend schilderij maken, deze kunnen vierkant of cirkelvormig zijn.

Diamond painting is dus het bevestigen van facetgeslepen steentjes op een voorbedrukt canvas patroon. Door de slijping van de steentjes, weerkaatsen ze het licht en ontstaat er een hele lichte glinstering. Diamond painting, oftewel schilderen met steentjes is een zeer verslavende hobby geworden voor velen onder ons...

Alles uit voorraad leverbaar!

Wat is diamond painting?

In alle pakketten, zoals in onze webshop, zit telkens de foto op canvas gedrukt en de benodigde hoeveelheden steentjes in alle kleuren. Bakjes, pennen, pincenten, speciale  backlight lichtplaten en DP lampen zijn op  optioneel erbij te leveren.

Bij een “full” diamond painting beplak je de hele oppervlakte met steentjes, bij “partial” beplak je maar een deel met de diamantjes en is de rest van de tekening geprint.

Onze prachtig (en ook snel wisselende collectie) beschikt over een breed scala aan ontwerpen die voldoen aan alle smaken. Het is snel en eenvoudig te doen en het eindresultaat is een prachtig schilderij dat zo spectaculair is, dat je het graag meer wilt doen. Leuk om aan de muur te hangen of in een foto lijst te plaatsen. Maar vooral super leuk om te doen!

Bij het, hou er dan rekening mee, des te kleiner het formaat, des te geblokter en onduidelijker hij wordt. Des te groter de painting des te gedetailleerder en duidelijker. Dit om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Starttips:

Wanneer u een Diamond Painting pakket besteld krijgt u een compleet pakket geleverd, alle benodigde materialen zitten hierin. U kunt direct aan de slag.

Om te beginnen is het handig om overzicht te krijgen in de gekleurde steentjes, sorteer deze zo nodig in een opbergdoosje/sorteerdoosje en nummer de vakjes. Pak vervolgens het canvas. Het canvas is voorzien van het patroon met een lijmlaag/kleeflaag met daaroverheen een beschermfolie

Zorg voor een vlakke (en bijvoorkeur mobiele; u bent niet op een avond klaar) ondergrond en bekijk aan welke kant van het patroon u wilt beginnen: Bent u links- of rechthandig? Haal een klein stukje van de beschermfolie los en klap deze om. Bekijk welke kleuren (codes) u nodig heeft en leg deze apart. Begin met 1 kleur, leg deze in het meegeleverde bakje zodat u overzichtelijk kunt werken.

Plaats met behulp van het pincet of dp stift de gekleurde kristallen steentjes 1 voor 1 op de juiste plaats die op het canvas staat aangegeven. Wanneer u wilt wisselen van kleur kunt u vanuit het bakje de steentjes makkelijk in een zakje of opbergdoosje terug leggen. Er zit een soort trechtertje aan het bakje.

Druk zo nodig de steentjes af en toe goed aan zodat deze mooi strak en netjes tegen elkaar aanliggen. Stap voor stap vult u het patroon op met de gekleurde steentjes tot uw schilderij compleet is.

Tip 1 : Haal steeds maar een klein stukje van de folie los om ervoor te zorgen dat de lijmlaag intact blijft en niet vervuild kan worden door bijvoorbeeld stof of nieuwsgierige katten. Hierdoor gaat de kleefbaarheid van de lijm laag achteruit.  

Tip 2: het werkt sneller om de steentjes per kleur te leggen ipv per rij.

Bij het maken van uw Diamond Painting schilderij kunt u gebruikmaken van handige hulpmiddelen zoals opbergdoosjes voor het sorteren van de steentjes. Als u ’s avonds wanneer het donker wordt het patroon minder goed ziet, kunt u gebruik maken van een daglichtlamp, loeplamp of lightpath.

Hierdoor heeft u geen vermoeide ogen meer en kunt u het patroon goed zien. Deze lampen en tools zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar zoals tafelmodellen en vloerlampen.

Meer info via diamondpainting@snuffelhoekje.be

Review by Sarah

De basis van een simpele diamond painting uitgelegd

Honderden uit voorraad leverbaar

Snel een nieuwe diamond painting in huis?

Tip en trucs

Uitgebreidere video met tips en trucs

Meest recente reacties

07.11 | 15:06

Wat een keuze aan 2e hands boeken. Dank voor het warme onthaal, ik kom zeker nog eens langs.

21.10 | 14:30

Whow super, Zo'n warme mensen, niets is hun teveel. Dit is echt een zaak waar ze met hart en ziel en heel veel liefde voor werken.

15.10 | 06:31

Prachtig initiatief
Zo meer moeten te vinden zijn

24.09 | 05:45

vanaf 1 oktober zullen de openingstijden op vrijdagavond en zaterdagavond aangepast worden. Meer informatie volgt.

Deel deze pagina