Autoloze zondag op Leeuwbrug

Verlang jij ook wel eens naar ‘de tijd van toen’? De tijd waarin je als kind kon spelen en ravotten op straat en een praatje kon maken met de buren zonder het geluid van auto’s op de achtergrond? Wel dan hebben wij goed nieuws voor jou, want op 18 september organiseren we voor de eerste keer een Autoloze Zondag in de stationsomgeving van Denderleeuw! Lees verder en kom te weten wat we voor jou in petto hebben.

De volledige stationsbuurt wordt op zondag 18 september omgetoverd tot een ontmoetings- en speelparadijs voor jong en oud, met tal van activiteiten en randanimatie in het teken van duurzame mobiliteit. Autoloze Zondag is een initiatief van de Vlaamse Overheid in het kader ‘Goed op Weg’. En we zetten jou graag zoveel mogelijk #goedopweg door je te enthousiasmeren met tal van leuke activiteiten, waar je géén auto voor nodig hebt en je dag kan afsluiten met een lekkere pannekoek in het Snuffelhoekje

Buurtbewoners organiseren mee

Autoloze Zondag vindt deze eerste editie plaats in de Stationsomgeving en wijk Leeuwbrug in Denderleeuw. Buurtbewoners kregen de kans op zelf een actie op poten te zetten. Geïnteresseerd in de diverse mix van mensen en activiteiten uit de buurt?

Een kleine greep uit de activiteiten:

18/09 autoloze zondag: eventjes de initiatieven van onze bewoners in de kijker zetten:

 • Fietswinkel Tsjepapke - workshop fietsherstel om 10u30 en 13u30 (vooraf in te schrijven). Mooi weer: zullen er BMX'en freestylen van een schans SCHOOLSTRAAT.
 • Snuffelhoekje stelt die dag ook zijn deuren open, snuisteren in de boeken of zin in een lekkere pannenkoek... A. RODENBACHSTRAAT 79 / Kruisstraat
 • Stratenrommelmarkt - iedereen die zin heeft, kan voor zijn deur met hun spullen staan.
 • Skaters uit de buurt kunnen zich vrij uitleven op rail en ramp in de J Verhavert/ St Annastraat
 • Mega Boekendrop van de Boekenjagers in samenwerking met Beukeboom Snuffelhoekje. Zoek en vindt talloze boeken in het gehele autovije gebied en laat ze verder reizen als je ze uit hebt. Volledig gratis maar even melden op de faceboekpagina is fijn. Meer over de boekjegares hier.
 • Optreden Raving Shaved I Monkeys op podium aan Sint Annakerk 15u - 15u30.
 • Klein optreden onder SAAMO tent van Liesbeth en haar zus, accordeon en viool omstreeks 14u aan parking Sint Annakerk
 • Wie zin heeft om deel te nemen aan improvisatietheater - verzamelen om 14u aan onze container parking St Annakerk waar Andy ons op weg zal helpen
 • Bij Safadender is iedereen welkom voor een drankje - gebouw naast Bond Moyson - SPORTSTRAAT
 • Yoga Vedanta - zin om deel te nemen aan een yoga-sessie 30min - Raf verwelkomt jullie Wijmenierlaan 45, dit om 10u, 12u, 14u, 15u en 16u - yogamatjes worden voorzien.
 • zin in een picknick met vrienden en / of familie kom naar de tuin van het Kasteeltje of St Annapleintje.

Lees verder op de website

Het Snuffelhoekje is voor ons een sociale experiment waarbij we verwachten dat de sociale cohesie binnen Denderleeuw en boekenlezers onderling hiervan kan profiteren.

We focussen vooral op gangbare genres als bijvoorbeeld romatiek, kinder, actie, trillers  in Nederlands/Vlaams, Engels en Frans hoewel er ook Duitse en Spaanse boeken aanwezig zijn. Het is dus een culturele ontmoetingsplaats met een ruime en gevarieerde assortiment waar je zomaar tegen nieuwe, verrassende en inspirerende schrijvers en boeken aanloopt. Bestsellers slokken bij ons niet alle ruimte op, er is ook aandacht voor het onbekende, het onverwachte, of het ‘tegendraadse’ boek.  

Om deze filisofie te ondersteunen zullen we ook events gaan organiseren zoals signeersessie, leesclubs, boekpresenties, voorlees uurtjes, strips-ruil-middagen en dergelijke activiteiten.

Wil je zelf een kleinschalig event organiseren en onze locatie gebruiken?

Natuurlijk kan dat ook.

Suggesties & ideeen zijn uiteraard welkom en de agenda zullen we hier delen.

Stuur rustig uw vragen en opmerkingen naar: events@snuffelhoekje.be

Meest recente reacties

07.11 | 15:06

Wat een keuze aan 2e hands boeken. Dank voor het warme onthaal, ik kom zeker nog eens langs.

21.10 | 14:30

Whow super, Zo'n warme mensen, niets is hun teveel. Dit is echt een zaak waar ze met hart en ziel en heel veel liefde voor werken.

15.10 | 06:31

Prachtig initiatief
Zo meer moeten te vinden zijn

24.09 | 05:45

vanaf 1 oktober zullen de openingstijden op vrijdagavond en zaterdagavond aangepast worden. Meer informatie volgt.

Deel deze pagina